Ultra X-Tex suodatinkangas

Kierrätysmateriaaleista valmistettu kangas päästää veden lävitseen samalla, kun se suodattaa öljyn.
Ultra-X-Tex-kangas, jota on jo pitkään käytetty eri nomaisena huleveden hallinnan tuotteena, toimii poi kkeuksellisen tehokkaasti myös öljyvuotojen hallinnassa. Rullatta va kangas eroaa polypropeenista siinä, että hydrofiilisen rakenteensa ansiosta se suodattaa veden välittömästi lävitseen irrottaen siitä öljyn. Polypropeeni hylkii vettä, minkä takia sitä käytettäessä aallokkoisessa ympäristössä öljyn imeytyminen voi kestää pidempään, kun öljy ei ole kalvona veden pinnalla, vaan se leviää aaltojen hajottamana.

Ultra-X-Tex-kangasta voi käyttää monin tavoin. Tässä on muutama vakiotuote, joissa sitä käytetään:

1. Ultra-Oil Blankets® -öljynimeytysmattoja käytetään öljyntorjunnan viimeisenä linjana rannalla ja aalloissa. Jokainen 1,52 m x 3,05 m öljynimeytysmatto voi imeä n. 14,8 litraa öljyä.

2. Ultra-Spill Fence® -öljyntorjunta-aita: tässä lieteaita-tyyppisessä sovelluksessa käytetään tukipylväitä ja rautalankaa, joilla Ultra-X-Tex-kankaan voi levittää soiden, kosteikkojen tai minkä tahansa suhteellisen seisovavetisen vesialueen äärelle. Aidan Ultra-X-Tex-kankaan voi täyttää puhdistavilla mikrobeilla tai mikrobeja voi suihkuttaa kankaalle aidan asennuksen jälkeen. Ultra-X-Tex-kangas päästää helposti veden lävitseen samalla suodattaen siitä öljyn, mikä tekee siitä erinomaisen herkkien suistoalueiden suodatinmateriaalin ja suojamuurin.

3. Oil Booms -öljypuomit: Saatavilla 1,8 m pituisina valmiiksi asennetuilla liittimillä. Helmallinen malli on varustettu 86 cm korkealla helmalla, joka kerää pinnan alapuolella olevan öljyn. Tämänkin materiaalin voi täyttää mikrobeilla, mikä mahdollistaa Ultra-X-Tex-kankaan imemän öljyn jatkuvan puhdistumisen sekä levittää puhdistavia mikrobeja ympäröivään veteen, rannoille ja rannikko alueelle.

4. Huleveden hallinta: Ultra-X-Tex-kangasta käytetään useissa huleveden hallintaan tarkoitetuissa tuotteissa.